SUNSWEET®-LUMMUT

OVAT AINUTLAATUISIA
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

terveen-suoliston-yllaepitaeminen

Terveen suoliston ylläpitäminen

Ruuansulatus voi olla monimutkaista.

Se on herkkä prosessi, joka voi liian helposti vahingoittua nykyaikaisen elämän fyysisten ja tunteellisten haasteiden vuoksi. Hidas ruuansulatus voi vaikuttaa koko elimistöön ei-toivotulla tavalla ja aiheuttaa erilaisia oireita, mm. turvotusta ja ummetusta.

Luumut ja niiden mehu on jo pitkään yhdistetty hyvään ruuansulatuselimistön terveyteen. Nyt tämän tueksi on olemassa tieteellisiä löydöksiä. Tutkimus osoittaa, että luumuja pitäisi pitää ensisijaisena hoitona suolen terveyden ylläpitämisessä. Tutkijat ovat havainneet, että kun päivittäin nautitaan 100 g luumuja, tämä voi auttaa tukemaan normaalia suoliston toimintaa kuituravinteiden tavoin.

Neljä huippuvinkkiä ruuansulatuselimistön terveydelle:

Syö enemmän kuituja: Kuitujen lisääminen ruokavalioon voi tehostaa ruuansulatuselimistön terveyttä merkittävästi. Kuidut sitovat sulamattomat ruuat ja bakteerit yhteen, jolloin ne poistuvat elimistöstä helpommin. Sisällytä päivittäiseen ruokavalioosi paljon tuoreita hedelmiä ja kasviksia. Älä unohda kuivattuja luumuja.

Huolehdi nesteen saannista: Nestehukka voi vaikuttaa suureen määrään erilaisia fyysisiä oireita, kuten päänsärky ja väsymys. Ummetus on erittäin epämiellyttävä nestevajauksen sivuvaikutus. Vesi, yrttiteet ja hedelmämehut kaikki lasketaan mukaan suosittuun 8 lasilliseen nestettä.

Kuntoile: Säännöllinen fyysinen toiminta voi parantaa aineenvaihduntaasi ja emotionaalista hyvinvointiasi. Tiesitkö, että kuntoilu voi auttaa ruuansulatuselimistösi terveenä pitämisessä? Jotta motivaatiosi säilyy, valitse aktiviteetti, josta pidät, ja hanki itsellesi kuntoilukaveri.

Rentoudu: Stressi ei ole hyväksi elimistölle eikä päällesi ja voi aiheuttaa ruuansulatusongelmia. Pidä muutamia rentoutusvälineitä saatavilla tilanteita varten, joissa emotionaalista painetta alkaa syntyä. Rauhoittavan musiikin kuuntelu ja keskustelu ystävän kanssa ovat erinomaisia ja yksinkertaisia keinoja. Yritä myös sisällyttää päivärutiiniisi hengitysharjoituksia. Kun hengität happea sisään enemmän, ruuansulatusprosessisi tehostuu.