SUNSWEET®-LUUMUT – HEDELMÄTARHOISTA

SINUN PÖYTÄÄSI...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

sunsweetin-historia

Sunsweet-luumut - Legendan synty

Sunsweet-hedelmien kasvatus- ja kuivatustarina on lähes 100 vuotta vanha. Yritys on kasvattajien yhteistyötä, näistä monet ovat perheyrityksiä, jotka tuovat sukupolvien asiantuntemuksen luumujen kasvatukseen. Maanviljelijä kasvattaa korkealaatuisia kuivattuja hedelmiä ja markkinoi niitä Sunsweet-brändin avulla. Sunsweet toimittaa kolmanneksen luumujen maailmanmarkkinoista. Viime vuosina tuotantovalikoimamme on laajennettu täyttämään asiakkaiden vaatimukset terveydestä ja käytännöllisyydestä. Vuosittain nautitaan noin 260 000 tonnia luumuja, ja kuluttajat kaikkialla maailmassa pitävät niitä ravintopitoisina ja maukkaina herkkuina.

Sunsweetin alunperin käyttämä luumuvalikoima tuotiin Eurooppaan Aasiasta 1400-luvulla. Luumujen tuomista Kaliforniaan pidetään ranskalaisen taimistopuutarhuri Louis Pellierien ansiona.

Mielenkiintonen tosiasia #1:

Jotta taimilla olisi paras mahdollisuus selvitä pitkästä matkasta ulkomaille, jokainen hedelmäpuun leike säilöttiin huolellisesti pistämällä perunaan ja suojattiin sahajauhoilla ja pakattiin huolellisesti rekkoihin.

Louis Pellier saapui Amerikkaan kultaryntäyksen aikana 1850-luvulla. Koska hän ei rikastunut kultaa huuhtomalla, hän päätti kokeilla onneaan ja luoda omaisuutensa taimitarhatuotannolla. Louis toi luumut synnyinkaupungistaan Agenista, Ranskasta, uuteen kotiinsa Kaliforniassa. Leikkeet kukkivat hedelmällisissä laaksoissa lämpimän Kalifornian auringon alla.

Mielenkiintonen tosiasia #2:

Sunsweet-luumu aloitettiin suositun hortonomi Luther Burbankin kehittämänä, joka käytti 40 vuotta tekemällä luumuista täydellisiä Pellierin D’Agenin varastosta.

1917, vain muutamaa vuotta myöhemmin ryhmä omistautuneita maanviljelijöitä perusti Sunsweetin kasvattajien yhdistyksen (Sunsweet Growers Association). He olivat intohimoisia parhaan laatuisten, ravintopitoisten ja herkullisen luumujen toimittamisen suhteen. He uskoivat, että jakamalla asiantuntemuksena, tietämyksensä ja todennäköisesti muutamia hyviä tarinoita, heistä voisi tulla maailman johtavia asiantuntijoita luumunviljelyssä ja käsittelyssä.

Siitä lähtien, eli lähes 100 vuotta sitten, Sunsweet on kerännyt, parantanut ja hyödyntänyt asiantuntemustaan ja tietämystään varmistaakseen, että sen brändin alaisena myydään vain parhaita luumuja. Tänä päivänä Sunsweet luumuja kasvatetaan ympäri maailmaa tarkoin valikoiduilla tiloilla – Sunsweetin vaatimusten mukaan käsiteltynä.

Tänään Sunsweet on maailman suurin ja edistynein luumun toimittaja, jonka tuotteilla on korkeimmat laatuvaatimukset - hedelmän viljelystä lopulliseen pakkaamiseen.

Vuoden 1917 Sunsweet-viljelijät olisivat epäilemättä olleet ylpeitä yhteistoiminnan kasvusta ja siitä, että Sunsweetin brändi on yli 45 maassa maailmanlaajuisesti ja että viljelijät innovoivat, kehittävät ja toimittavat edelleen parhaita mahdollisia luumuja asiakkaille.