SUNSWEET®-LUMMUT

OVAT AINUTLAATUISIA
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

lapset-ja-ruuansulatus

Lapset ja ruuansulatus

On tavallista, että kaikenikäiset lapset kärsivät lievästä ummetuksesta.

Ajoittain suurin osa lapsista kamppailee suuren tai kovan ulosteen kanssa. Tämä voi johtua erilaisista tekijöistä, kuten:

Suolen toiminnon viivästyminen: Tämä on yksi yleisin lasten ummetuksen syy. Lapsi tuntee ulostuksen tarvetta, mutta ei malta lopettaa leikkejään tai on tuntemattomassa ympäristössä, joka saa hänet vastustamaan tarvetta. Ulosteen määrä kasvaa ja tämän tuloksena lapsen on vaikeampaa ulostaa.

Runsasrasvainen ja matalakuituinen ruokavalio: Lapset, joiden ruokavalio ei sisällä riittävästi kuitua, voivat olla taipuvaisempia ummetukseen. Kuidulla on kaksoisvaikutus - se lisää ulosteen määrää ja pehmentää sitä, joka auttaa säännöllistä suolen toimintaa. Jos ruokavalio sisältää runsaasti maitotuotteita ja liian paljon rasvaisia ja sokerisia välipaloja, tämä voi aiheuttaa ummetusta.

Lapset eivät juo riittävästi: Dehydraatio joko sairauden seurauksena tai oireena epäterveemmästä elintavasta voi aiheuttaa ummetusta lapsissa.

Lapset eivät liiku riittävästi: Tänä päivänä lasten elämäntapa on aikaisempaa liikkumattomampaa, ja he viettävät paljon aikaa TV:n edessä tai kiinni eletroniikkalaitteissaan. Ruuansulatusjärjestelmä, jonka optimaalinen toiminta vaatii säännöllistä aktiviteettia voi häiriintyä tämän seurauksena.

Mutta älä huoli!

On useita yksinkertaisia keinoja, joita voit käyttää auttaaksesi lastasi tehostamaan ruuansulatuselimistönsä terveyttä.

  • Tarjoa runsaskuituisia ruokia - kuten kokojyväleipää, kokojyväviljaisia aamiaismuroja ja hedelmiä - säännöllisemmin. Jos aloitat päiväsi puurolla, voit lisätä kourallisen Sunsweet-luumuja makeuttamiseksi ja hedelmäisen maun lisäämiseksi. Tuoreet hedelmät ja kuivatut hedelmät, kuten luumut, ovat täydellisiä välipaloja ja miellyttävä herkku terveellisiin lounasrasioihin.
  • Vaikka Sunsweet-luumut ovat herkullisia suoraan pakkauksesta, ne voivat toimia myös herkullisena tehosteena perheen suosikkiresepteihin. Kourallinen luumuja lisättynä leivottuihin herkkuihin toimii erityisen hyvin muffinseissa ja pikkuleivissä ja lisäävät niiden ravintosisältöä Sunsweet-luumumehua voidaan sekoittaa suosikkipirtelöresepteihin ja saada aikaiseksi hedelmäinen kuitutehoste.
  • Vesi ja maito ovat molemmat terveellisiä vaihtoehtoja, jotka voivat lisätä lapsesi nesteen nauttimista. Pieni lasillinen sokeroimatonta hedelmämehua voi olla myös hyvä valinta ja muodostaa osan 5 hedelmän päiväannosta. Suosittelemme 75 ml annosta lapsille. Suosittelemme, että vauvoille mehu ja erityisesti luumumehu laimennetaan. Sekoita vähän luumumehua 30-60 ml vettä.
  • Tee kuntoilusta osa perheen päivittäistä rutiinia. Ulkoiluta koiraa, tanssi musiikkivideoiden mukana, pukeudu lämpimästi ja leiki vesilätäköissä. Mitä enemmän perheellä on hauskaa yhdessä, sitä todennäköisemmin jatkat kuntoiluaktiviteettia.
  • Runsaasti kuituja ja nestettä sisältävä terveellinen ruokavalio ja aktiivinen elämäntyyli edistävät lapsen luonnollista tarvetta käydä vessassa. Voit myös yrittää panna merkille lapsesi luonnollisen ajan käydä vessassa ja auttaa lasta luomaan säännöllinen tapa. Varmista, että aikaa on riittävästi, eivätkä lapset tunne olevansa kiireessä.