SUNSWEET®-LUUMUT – HEDELMÄTARHOISTA

SINUN PÖYTÄÄSI...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

kasvattajat-ja-luumujen-kasvatus

Kasvattajat ja luumujen kasvatus

Sunsweet Growers Inc. 300 maanviljelijäjäsenineen on yksi maailman menestyksekkäisimmistä maatalousyrityksistä. Kasvattajajäsentemme asiantuntemus vaikuttaa tuotannon joka vaiheeseen. He jakavat tiedot uusimmista parannuksista istuttamisessa, viljelyssä, integroidussa tuholaistentorjunnassa ja sadonkorjuussa.

Kun luumupuu on istutettu, kasvattajan täytyy odottaa neljästä kuuteen vuotta ennen kuin puu kantaa hedelmää. Tästä hetkestä lähtien he voivat odottaa saavansa puusta kolmen vuosikymmenen ajan kaupallista tuottavuutta. Luumupuu on lehtipuu, joka on horroksessa talvikuukausien aikana. Tämä antaa mahdollisuuden kasvattajalle säädellä puun muotoa ja hedelmän kokoa ja pitää puiden kasvumallin asianmukaisena oksia leikkaamalla.

Kevään saapuessa luumutarhat ovat tuoksuvien valkoisten luumunkukkien peittämiä. Tämä kukinta-aika on hyvin lyhyt, ja kestää joskus alle viikon. Kun kukat putoavat maahan, hedelmätarhan väripaletti vaihtuu kirkkaan kellanvihreäksi, kun uudet hedelmät muodostuvat ja kukinnot avautuvat.

Kesällä sataa hyvin vähän, minkä vuoksi viljelijöiden täytyy kastella hedelmätarhoja. Kaliforniassa hedelmätarhat kastellaan Sierra Nevadan vuorilta tulevalla vedellä, joka kerätään keväällä laajan vesisäiliöverkoston avulla. Kun viljelijät kastelevat hedelmätarhaa, eivätkä ole sateiden varassa, he voivat hallita paremmin hedelmän laatua, koska puille annetaan täsmälleen niiden tarvitsema määrä vettä. Kuivat olosuhteet minimoivat hyönteisten ja tuholaisten aktiviteettia, minkä ansiosta kasvuympäristössä voidaan käyttää vähemmän kemikaaleja.

Hedelmätarhat ovat valmiita sadonkorjuuseen myöhäiskesään mennessä. Luumut ovat kypsyneet puissa ja kasvattajat määrittävät vuosien kokemuksen perusteella ihanteellisen sadonkorjuuajan ja arvioivat hedelmän kiinteyden ja sokeripitoisuuden. Sadonkorjuussa koneella jokaista puuta ravistetaan varovaisesti ja varmistetaan, että puussa kypsyneet luumut eivät koskaan kosketa maata. Tämä tarkoittaa viljelijöille sadon päättymistä.

""Maanviljelijöden täytyy käyttää vähän tiedettä, vähän maalaisjärkeä ja vähän vuosien varrella kehittämäänsä intuiotiota. He yhdistävät kaikki nämä ominaisuudet, ja tämä on todellista käsityötä. "

-Joe Turkovich, Sunsweetin 2. sukupolven kasvattaja