Paahdetut fenkoliluumut ja tandoorikanaa
YKSI PIENI LUUMU

YKSI SUURI RATKAISU...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

RESEPTIT

Paahdetut fenkoliluumut ja tandoorikanaa


VALMISTUSAIKA
30
minuuttia
ANNOKSIA
4
henkeä
RAVINTOARVO
394
kaloria

Ainesosat

Fenkoli:
4 fenkolia
Suolaa
2 appelsiinin mehu
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
200 g SUNSWEET luumuja
lisäksi korianteria maun mukaan koristeeksi
Kana:
4 broilerin rintafilettä
2 rkl öljyä
Suolaa, pippuria
1 rkl tandoorimaustetta (voit käyttää myös kiinalaista viisimaustetta)

Valmistusohje

  1. Kuivaa broilerin rintafileet. Sekoita keskenään öljy, ripaus suolaa, pippuria ja tandoorimauste. Hiero seos rintafileisiin. Kiedo fileet folioon ja anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Pese fenkolit ja poista niistä kannat ja varret. Puolita fenkolit ja ryöppää kiehuvassa, suolatussa vedessä n. 3 minuutin ajan. Valuta vesi pois esim. siivilässä ja jätä valumaan. Sekoita keskenään appelsiinimehu, hunaja ja oliiviöljy. Laita ryöpätyt fenkolinpuolikkaat uuninkestävään vuokaan ja valuta päälle appelsiinimehuseos. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 180 °C (kiertoilmauuni 160 °C) n. 10-15 minuuttia. Lisää luumut mukaan viimeiseksi viideksi minuutiksi.
  3. Paista broilerin rintafileitä paistinpannulla n. 12-15 minuutin ajan, käännellen niitä ajoittain.
  4. Viipaloi kypsät rintafileet ja tarjoa fenkoli-luumulisäkkeen kera. Koristele korianterinlehdillä makusi mukaan.  

Vinkki: Tarjoa lisäksi myös riisiä, joka on maustettu rosepippurilla ja korianterilla.

Reseptikategoria

Pääruoat,

Reseptihakusanat

Gluteeniton, Alle 500 kaloria,

<<etsi toinen resepti>>