Luumuinen Sushi
YKSI PIENI LUUMU

YKSI SUURI RATKAISU...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

RESEPTIT

Luumuinen Sushi


VALMISTUSAIKA
45
minuuttia
ANNOKSIA
4
henkeä
RAVINTOARVO
347
kaloria

Ainesosat

250 g sushiriisiä
4,5 dl vettä
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
0,5 dl riisiviinietikkaa
1/2 pieni kurkku
4 jättikatkarapua (keitettynä ja kuorittuna)
8 SUNSWEET luumua
40 g savustettua lohta
4 sushsinorileväarkkia
wasabitahnaa
25 g säilöttyä inkivääriä
Lisäksi:
1 bambumatto sushien käärimiseen
1 dl soijakastiketta

Valmistusohje

  1. Huuhtele riisi huolellisesti kylmällä vedellä, laita riisi isoon kattilaan ja lisää 4,5 dl vettä. Anna riisin seistä kylmässä vedessä n. 15 minuuttia ja laita kansi päälle. Kuumenna lieden suurimmalla teholla, kunnes riisi alkaa kiehua, käännä lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen kannen alla vielä n. 10 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna riisin hautua kannen alla vielä n. 10 minuuttia. Siirrä riisi suureen kulhoon (jonka olet aiemmin huuhdellut kylmällä vedellä). Sekoita sokeri, suola ja riisiviinietikka yhteen, sekoita kunnes sokeri ja suola on liennut. Kaada riisiviinietikkakastike riisin sekaan, samalla sekoittaen riisiä.
  2. Halkaise kurkunpuolikas ja poista siitä siemenet käyttäen apuna lusikkaa. Leikkaa kurkku ohuiksi tikuiksi. Leikkaa 5 luumuista neljään osaan (saat 20 luumunpalasta). Suikaloi lohi ohuiksi suikaleiksi ja kääri 10 luumunpalasta lohisuikaleilla.
  3. Aseta sushinorileväarkki bambumatolle. Levitä riisi leväarkille siten, että arkin yläreunaan jää n. 2 cm tyhjää. Sipaise sormea apunakäyttäen hieman wasabia arkin alaosan riisille arkin leveydeltä. Asettele ¼ inkivääristä, 2 kurkkutikkua, 4 jättikatkaravunpuolikasta ja n. 5 luumunpalasta riisin päälle alaosaan. Kostuta paljaaksi jättämäsi osa arkista vedellä ja rullaa bambumattoa apuna käyttäen sushi rullaksi. Leikkaa rulla 8-10 osaan terävällä veitsellä. Valmista toinen leväarkki samalla tavalla.
  4. Täytä jäljelle jääneet kaksi leväarkkia riisillä ja wasabilla. Jättikatkarapujen sijaan käytä lohisuikaleisiin käärittyjä luumuja täytteenä. Kääri rullaksi ja leikkaa paloiksi. Soseuta jäljelle jääneet kolme luumua ja sekoita soijakastikkeen kanssa. 

Tarjoa sushit luumu-soijakastikkeen kanssa.

Reseptikategoria

Alkuruoat ja pienet naposteltavat, Suolaiset naposteltavat,

Reseptihakusanat

<<etsi toinen resepti>>