SUNSWEET®-LUMMUT

OVAT AINUTLAATUISIA
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

mikae-luumu-taesmaelleen-on

Mikä luumu täsmälleen on?

Se on todella yksinkertaista. Sunsweet-luumut ovat erityinen valikoima auringon kypsyttämiä luumuja, joista on poistettu vettä kuivaamalla.

Tämä ”ranskalaisten luumujen parannettu versio” sisältää sokeria poikkeuksellisen paljon. Ne antavat Sunsweet-luumuille niiden erottuvan herkullisen maun, joka on rikas ja hedelmäinen ja sisältää aavistuksen kermaisen vaniljan maun. Luumut ovat luonnollisesti makeita, eikä niihin yksinkertaisesti tarvitse lisätä sokereita tai makeutusaineita.

Kuivatut luumut sisältävät saman verran ravinteita - kuten kuitua - kuin tuoreet luumut, ja ovat lisäksi saatavilla ympäri vuoden ja säilyvät kauan.

Hyvin palkittu ominaisuus kasvattajilla on kärsivällisyys. Luumupuulta voi kestää jopa kuusi vuotta ennen kuin se alkaa tuottaa hedelmää. Mutta tämän jälkeen se tuottaa hedelmää noin 30 vuotta.

Luumut ovat yksi harvoista kaupallisesti saatavilla olevista hedelmistä, joiden annetaan kypsyä puissa ennen sadonkorjuuta. Ja koska meillä on lähes vuosisadan kokemus, kasvattajamme ovat tulleet asiantuntijoiksi optimaalisen sadonkorjuuhetken arvioinnissa. Myöhäiskesään mennessä hedelmä on täydellisen kiinteä ja sisältää juuri oikea määrän sokeria. Hedelmätarhan kypsät luumut kerätään suoraan puusta, eivätkä ne koskaan kosketa maata. Ne pestään 24 tunnin sisällä lähdevedessä ja asetetaan puisille alustoille. Ne kuivataan huolellisesti. Prosessi tiivistää niiden maun ja rakenteen ilman, että hedelmä menettäisi mitään tuoreen hedelmän herkullisuudesta.

Sunsweet – kestävä intohimomme kuivattuihin luumuihin

d’Agenin kuivattu luumu Sunsweetin alunperin käyttämä luumuvalikoima tuotiin Aasiasta Eurooppaan 1400-luvulla. Hedelmän tuomista Kaliforniaan pidetään ranskalaisen taimistopuutarhuri Louis Pellierien ansiona.

Louis Pellier saapui Amerikkaan kultaryntäysken aikana 1850-luvulla. Koska hän ei rikastunut kultaa huuhtomalla, hän päätti kokeilla onneaan ja luoda omaisuutensa taimitarhatuotannolla. Loui toi luumut synnyinkaupungistaan Agenista, Ranskasta, uuteen kotiinsa Kaliforniassa. Jotta taimilla olisi paras mahdollisuus selvitä pitkästä matkasta ulkomaille, jokainen hedelmäpuun leike säilöttiin huolellisesti pistämällä perunaan ja suojattiin sahajauhoilla ja pakattiin huolellisesti arkkuihin. Huolellinen käsittely kannatti: leikkeet kukkivat hedelmällisissä laaksoissa lämpimän Kalifornian auringon alla.

Tämän päivän kuivattu luumu on muuttunut hyvin vähän Pellierin varhaisista puista. Pääasiallinen valikoima on parempi ranskalainen luumu, jonka kuuluisa hortonomi Luther Burbank kehitti Pellierin varastosta. Burbank käytti 40 vuotta kuivatun luumun tekemiseen täydelliseksi. Se esiteltiin kasvattajille varhain 1900-luvulla.

Vuonna 2005 Sunsweetin toiminta laajeni Chileen, jossa Sunsweet-luumuja kasvatetaan ainutlaatuisela asiantuntemuksella, Sunsweetin vaatimusten mukaan. Toiminnan laajeneminen varmisti Sunsweet-luumuille globaalin jakelun mailman parhailta luumutiloilta.

1917, vain muutamaa vuotta myöhemmin ryhmä omistautuneita maanviljelijöitä perusti Sunsweetin kasvattajien yhdistyksen (Sunsweet Growers Association). Lähes vuosisata myöhemmin yhdistys on kasvanut yhdeksi maailman menestyksekkäimmästä maatalouden yhteistyöhankkeista. Se käsittelee ja markkinoi kuivattuja luumuja yli 300 kasvattajajäseneltä.

Olemme ylpeitä, että Sunsweet on vuosikymmenien ahkertan työn ja laatustandardien hienosäädön ansiosta maailman suosituin luumubrändi, johon luotetaan ja josta nautitaan kaikkialla maailmassa.

Lue lisää historiastamme kohdasta - Sunsweet, legendan syntymä