YKSI PIENI LUUMU

YKSI SUURI RATKAISU...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

reseptit

Luumu-suklaamacaronit


Valmistusaika
20 MINUTES
minuuttia
annoksia
25
henkeä
ravintoarvo
N/A
kaloria

Ainesosat

180 g tomusokeria
180 g kuoretonta mantelijauhetta
180 g erikoishienoa sokeria (Siro)
4 munanvalkuaista
3 rkl vettä
tilkka sitruunamehua
20 luumua
100 g laadukasta tummaa suklaata
Violettia elintarvikeväriä

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 180 °C:een.
  2. Sekoita keskenään tomusokeri, mantelijauhe ja 2 munanvalkuaista tasaiseksi tahnaksi.
  3. Kiehauta pienessä kattilassa erikoishieno sokeri ja vesi.
  4. Vatkaa 2 munanvalkuaista kovaksi vaahdoksi.
  5. Kun sokerivesi on kiehunut siirappimaiseksi, lisää se valkuaisvaahtoon. Lisää tässä vaiheessa myös elintarvikeväri.
  6. Vatkaa täydellä teholla 1-2 minuuttia.
  7. Kääntele valkuaisvaahto varovasti sokeri-manteli-munanvalkuaistahnaan ja laita taikina pursotinpussiin.
  8. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja pursota leivinpaperille taikinasta pieniä ympyröitä. Yritä tehdä mahdollisimman saman kokoisia ympyröitä.
  9. Paista uunissa 10-13 minuuttia, kunnes macaronit ovat kypsiä. Jäähdytä ritilän päällä.
  10. Sulata suklaa vesihauteessa ja soseuta luumut tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa.
  11. Yhdistä luumusose sulaan suklaaseen – anna jäähtyä hieman.
  12. Kun macaronit ja suklaa-luumuseos ovat jäähtyneet, yhdistä kaksi macaronia pursottaen hieman suklaa-luumuseosta niiden keskelle. 

Reseptikategoria

Jälkiruoat ja makeiset

Reseptihakusanat

Kasvisruoka/Lihaton

<<Etsi uusi resepti>>