Linzerin luumukeksit

Valmistusaika
75
minuuttia
annoksia
36
henkeä
ravintoarvo
155
kaloria
Ainesosat
80 g Sunsweet luumuja3 rkl vettä
280 – 300 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumausteseosta
50 g fariinisokeria
100 g pehmeää voita
1 kananmuna
Täyte:
80 g punaherukka- tai kvittenhyytelöä
2 rkl vettä
100 g Sunsweet luumuja
Lisäksi:
Tomusokeria valmiiden keksien koristeluun
Valmistusohje
- Sekoita luumuihin vesi ja soseuta luumut.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää paloiteltu, pehmeä voi, muna ja luumusose sekoittaen taikinaa koko ajan joko käsin tai monitoimikoneessa. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina folioon ja laita jäähtymään jääkaappiin n. 30 minuutiksi.
- Täytettä varten laita hyytelö kattilaan ja lisää vesi. Anna kiehua 2 minuuttia ja lisää luumut. Soseuta.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla 2 – 3 mm paksuksi. Leikkaa 36 kappaletta n. 6 cm halkaisijaltaan olevia pyöreitä keksejä taikinasta. Aseta puolet näistä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 180 °C:ssa uunissa n. 12 minuuttia (kiertoilmauuni 160 °C). Leikkaa jäljelle jääneistä kekseistä pieni tähti pois keskeltä (halkaisija n. 2,5 – 3 cm). Paista myös nämä keksit. Nämä kypsyvät pari minuuttia nopeammin kuin kokonaiset keksit.
- Jaa täyte tasaisesti kaikkien kokonaisten keksien kesken käyttäen apuna kahta lusikkaa. Paina tähtikuvioinen keksi varovasti täytteen päälle. Koristele valmiit keksit tomusokerilla.
Reseptikategoria
Jälkiruoat ja makeiset, Joulu
Reseptihakusanat
Vegetarian/Meatless