YKSI PIENI LUUMU

YKSI SUURI RATKAISU...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

reseptit

Luumupaella


Valmistusaika
60
minuuttia
annoksia
4
henkeä
ravintoarvo
490
kaloria

Ainesosat

500 g tomaatteja
2 varsisellerin oksaa
2 valkosipulin kynttä
1 pieni vihreä chili
4 rkl oliiviöljyä
180 g lyhytjyväistä riisiä
6 dl kasvislientä
hyppysellinen sahramia
Suolaa ja pippuria
200 g lohifilettä
200 g jättikatkarapuja (raakoja, ilman kuorta)
150 g Sunsweet luumuja
Muutama korianterin lehti
Muutama sitruunaviipale

Valmistusohje

  1. Huuhdo tomaatit ja tee niiden kuoriin ristiviillot. Kalttaa tomaatit laittamalla ne kiehuvaan veteen minuutiksi, jonka jälkeen huuhdo kylmällä vedellä. Kuori tomaatit. Leikkaa tomaatit neljään osaan, poista siemenet ja kuutioi tomaatit.
  2. Huuhdo sellerit, poista kovat kannat ja pilko pieneksi. Kuori ja kuutioi valkosipulinkynnet. Leikkaa chili pitkittäin, poista siemenet ja pilko pieneksi.
  3. Lämmitä öljy paellapannussa (tai tarpeeksi suuressa paistinpannussa). Kuullota kevyesti valkosipuli, chili ja selleri kuumassa öljyssä. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää kasvisliemi ja sahrami, sekoita hyvin. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen 12 – 15 minuuttia ilman kantta. Lisää tarvittaessa lisää kasvislientä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon tomaattikuutiot.
  4. Leikkaa lohi sopiviksi suupaloiksi. Huuhdo katkaravut ja taputtele ne kuiviksi. Lisää lohi ja katkaravut paellaan nostellen ne riisin alle. Paina luumut kevyesti riisin joukkoon. Peitä pannu foliolla. Paista 160 °C uunissa (kiertoilmauuni 140 °C) n. 20 minuuttia. Poista folio viimeiseksi viideksi minuutiksi.
  5. Tarjoile paella koristeltuna korianterinlehdillä ja sitruunanviipaleilla. 

Reseptikategoria

Pääruoat

Reseptihakusanat

<<Etsi uusi resepti>>