YKSI PIENI LUUMU

YKSI SUURI RATKAISU...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

reseptit

Pippuripihvi luumu-uunisipulilla


Valmistusaika
60
minuuttia
annoksia
4
henkeä
ravintoarvo
494
kaloria

Ainesosat

150 g Sunsweet luumuja
1 punasipuli (n. 150 g)
100 g tuorejuustoa, 12 % rasvaa
40 g vastaraastettua Parmesanjuustoa
1 hyppysellinen appelsiininkuoriraastetta
3-4 rkl kasvislientä (-fondia)
Suolaa, pippuria myllystä
Oliiviöljyä
Timjaminoksia
Lisäksi:
4 pihviä (180 g kpl)
1 shotti (4 cl) kuivaa vermuttia (esim. Noilly Prat)
2 tl säilöttyä vihreää pepperonia
2 rkl voita
1 rkl öljyä
Suolaa, pippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Keitä sipulia kokonaisena miedosti suolatussa vedessä 15-20 minuutin ajan, kunnes se pehmenee. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja kuori. Halkaise sipuli kahtia ja irrota kerrokset toisistaan varovasti. Puolita irrotetut kerrokset vielä kerran pitkittäin.
  2. Sekoita tuorejuusto ja Parmesanjuusto. Mausta suolalla, pippurilla ja appelsiininkuoriraasteella. Levitä tuorejuustoseosta jokaisen sipulinpalan päälle ja aseta päälle luumu. Purista sipulinpaloja siten, että niistä tulee veneen muotoisia. Voitele uuninkestävä vuoka kevyesti oliiviöljyllä. Laita sipulit vuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Paista sipuleita 180 °C (kiertoilmauuni 160 °C) uunissa n. 30 minuuttia.
  3. Kuivaa pihvien pinta ja kuumenna öljy paistinpannussa. Paista tulikuumalla pannulla pihvit kummaltakin puolelta. Vähennä lämpötilaa ja jatka paistamista n. 5-6 minuuttia kääntäen välillä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paistoliemeen vermutti ja voi ja sekoita hyvin. Pilko vihreät pepperonit ja lisää kastikkeeseen.
  4. Aseta pihvit tarjolle sipulien kanssa ja tarjoile perunamuusin kera. 

Reseptikategoria

Pääruoat

Reseptihakusanat

<<Etsi uusi resepti>>