Kaurakeksit Anzacien tapaan

Valmistusaika
30
minuuttia
annoksia
24
henkeä
ravintoarvo
105
kaloria
Ainesosat
100 g vehnäjauhoja100 g vaaleaa muscovadosokeria
75 g kaurahiutaleita
75 g kookoshiutaleita
100 g Sunsweet luumuja hienonnettuna
100 g voita, kylmäpuristettua kookosöljyä tai macadamia-pähkinäöljyä
1 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
½ tl vaniljaesanssia
1 tl soodaa
2 rkl lämmintä vettä
Nämä superhyvät keksit ovat mainioita herkkuja. Mikäli haluat tehdä niistä pikkaisen terveellisempiä, korvaa voi kylmäpuristetulla kookosöljyllä tai macadamia-pähkinäöljyllä ja vaalea siirappi hunajalla.
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 180 C. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
- Sekoita suuressa kulhossa jauhot, sokeri, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja pilkotut luumut.
- Laita voi tai kookosöljy tai macadamia-pähkinäöljy pieneen kattilaan ja lisää sinne vaalea siirappi tai hunaja ja vaniljaesanssi. Lämmitä varoen miedolla lämmöllä, sekoitellen ainekset sekaisin.
- Laita lämmin vesi pieneen kulhoon ja sekoita sooda veteen. Kaada vesi-soodaseos voi tai öljyseokseen ja sekoita hyvin kunnes seos kuohahtaa hieman kattilassa. Poista kattila liedeltä ja kaada seos kuivien ainesten joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Nostele taikinasta lusikoita apuna käyttäen keksejä uunipelleille, jätä keksien väliin tilaa, sillä ne leviävät uunissa. Paista 6-8 minuuttia, kunnes keksit ovat rapeita ja kullankeltaisia. Jätä pellin päälle n. viideksi minuutiksi, jonka jälkeen siirrä keksit ritilän päälle jäähtymään. Keksit säilyvät ilmatiiviissä astiassa n. viikon ajan.
Reseptikategoria
Jälkiruoat ja makeiset