Kaura-luumu-mustikkamuffinssit

Valmistusaika
20
minuuttia
annoksia
12
henkeä
ravintoarvo
192
kaloria
Ainesosat
60 g voita250 g vehnäjauhoja
1 tl soodaa
75 g vaaleaa muscovadosokeria
100 g Sunsweet kivettömiä luumuja hienonnettuna
1 iso kananmuna
200 g kreikkalaista jogurttia
1 dl piimää tai kirnupiimää
75 g mustikoita
25 g kaurahiutaleita
Näissä muffinsseissa on vähemmän sokeria kuin yleensä, sillä luumu tuo niihin makeutta. Jogurtti keventää myös taikinaa hieman tuoden samalla pientä happamuutta muffinsseihin .
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 180 C. Laita muffinssivuokaan 12 paperista muffinsivuokaa. (Mikäli et omista muffinssivuokaa, laita kaksi paperista muffinssivuokaa päällekkäin). Sulata voi pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa, jätä jäähtymään.
- Sekoita suuressa kulhossa jauhot, sooda, sokeri ja hienonnetut luumut keskenään. Lisää joukkoon voisula, kananmuna, jogurtti ja piimä ja sekoita vain juuri sen verran, että kaikki ainekset ovat sekaisin. Mitä vähemmän sekoitat, sitä ilmavampia muffinseista saat. Kääntele taikinaan mustikat.
- Suurta lusikkaa tai jäätelökauhaa apuna käyttäen annostele taikina muffinssivuokiin. Ripottele muffinssien päälle kaurahiutaleet ja paista n. 20 minuuttia tai kunnes muffinssit ovat kypsiä. Voit kokeilla muffinssien kypsyyttä esimerkiksi cocktailtikun avulla. Työnnä tikku muffinssin keskelle, mikäli se on kypsä, ei tikkuun tartu taikinaa. Poista kypsät muffinssit uunista ja anna jäähtyä.
- Nämä muffinssit ovat herkullisia lämpinimä tai kylminä, mutta parhaimmillaan ne ovat valmistuspäivänä.
Reseptikategoria
Jälkiruoat ja makeiset