Suosikkireseptit
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

reseptit (RAdio NOva)

Mokka-suklaa-luumumousseruukut


Valmistusaika
360
minuuttia
annoksia
8
henkeä
ravintoarvo
319
kaloria

Ainesosat

6 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
175 g Sunsweet kivettömiä luumuja hienonnettuna
Ripaus kardemummaa
300 g tummaa suklaata palasina (70% kaakaota)
4 isoa kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
1 dl kermaa

Tämä jälkiruoka saa makeutensa luumuista ja lisämakua tuo loraus kahvia sekä ripaus kardemummaa. Mikäli pidät täysin sileästä moussesta, paseeraa luumut ennen niiden lisäämistä suklaaseokseen.

Valmistusohje

  1. Laita hienonnenut luumut kulhoon ja lisää tuore, kuuma, vahva kahvi ja kardemumma. Laita sivuun jäähtymään ja maustumaan n. puoleksi tunniksi. Luumujen tulisi imeä lähes kaikki neste.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa (pidä huolta siitä, ettei kulhon pohja kosketa kiehuvaa vettä). Poista kulho kattilan päältä ja anna jäähtyä hieman.
  3. Soseuta luumut hienoksi sauvasekoittimella (tai monitoimikoneella) ja vatkaa soseen sekaan kananmunankeltuaiset ja sekoita joukkoon vielä sulatettu suklaa lusikallinen kerrallaan.
  4. Laita kananmunanvalkuaiset suureen, puhtaaseen kulhoon ja vatkaa pallovispilällä tai sähkövatkaimella kunnes muodostuu pehmeitä ‘huippuja’. Ripottele joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää.
  5. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi erillisessä kulhossa ja kääntele kermavaahto suklaaseokseen. Ota lusikallinen valkuaisvaahtoa ja sekoita se suklaaseokseen. Kääntele varovasti loppu valkuaisvaahto suklaaseokseen. Lusikoi mousse kahdeksaan 100 ml:n ruukkuun tai jälkiruokakulhoon ja jäähdytä vähintään 2 tuntia tai yön yli ennen tarjoilua.

Reseptikategoria

Jälkiruoat ja makeiset

Reseptihakusanat

Katso kaikki reseptit