Mokka-suklaa-luumumousseruukut

Valmistusaika
360
minuuttia
annoksia
8
henkeä
ravintoarvo
319
kaloria
Ainesosat
6 rkl kuumaa, vahvaa kahvia175 g Sunsweet kivettömiä luumuja hienonnettuna
Ripaus kardemummaa
300 g tummaa suklaata palasina (70% kaakaota)
4 isoa kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
1 dl kermaa
Tämä jälkiruoka saa makeutensa luumuista ja lisämakua tuo loraus kahvia sekä ripaus kardemummaa. Mikäli pidät täysin sileästä moussesta, paseeraa luumut ennen niiden lisäämistä suklaaseokseen.
Valmistusohje
- Laita hienonnenut luumut kulhoon ja lisää tuore, kuuma, vahva kahvi ja kardemumma. Laita sivuun jäähtymään ja maustumaan n. puoleksi tunniksi. Luumujen tulisi imeä lähes kaikki neste.
- Sulata suklaa vesihauteessa (pidä huolta siitä, ettei kulhon pohja kosketa kiehuvaa vettä). Poista kulho kattilan päältä ja anna jäähtyä hieman.
- Soseuta luumut hienoksi sauvasekoittimella (tai monitoimikoneella) ja vatkaa soseen sekaan kananmunankeltuaiset ja sekoita joukkoon vielä sulatettu suklaa lusikallinen kerrallaan.
- Laita kananmunanvalkuaiset suureen, puhtaaseen kulhoon ja vatkaa pallovispilällä tai sähkövatkaimella kunnes muodostuu pehmeitä ‘huippuja’. Ripottele joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi erillisessä kulhossa ja kääntele kermavaahto suklaaseokseen. Ota lusikallinen valkuaisvaahtoa ja sekoita se suklaaseokseen. Kääntele varovasti loppu valkuaisvaahto suklaaseokseen. Lusikoi mousse kahdeksaan 100 ml:n ruukkuun tai jälkiruokakulhoon ja jäähdytä vähintään 2 tuntia tai yön yli ennen tarjoilua.
Reseptikategoria
Jälkiruoat ja makeiset