Punajuuri-luumutornit

Valmistusaika
45
minuuttia
annoksia
4
henkeä
ravintoarvo
N/A
kaloria
Ainesosat
4 pientä punajuurta150 g Sunsweet kuivattuja luumuja
150 g vähärasvaista tuorejuustoa
2 kevätsipulia
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1 nippu tilliä
suolaa
pippuria
Tämä eksoottinen resepti ei ainoastaan tee vaikutusta ystäviisi, vaan se on myös erittäin helppo tehdä. Punajuuren kirpeä rapeus, tuorejuuston samettinen rakenne ja luumujen makeus ovat täydellinen yhdistelmä makuhermoille!
Valmistusohje
- Pese punajuuret ja keitä suolavedessä noin 30 minuuttia.
- Sekoita tuorejuustoa, kunnes se on tasaista. Pese ja pilko kevätsipuli. Kuori inkivääri ja raasta. Pese tilli, kuivaa ja silppua pieneksi; jätä muutama oksa koristeeksi. Sekoita tuorejuusto, kevätsipuli, inkivääri ja tilli keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Valuta punajuuret, huuhtele kylmällä vedellä ja kuori. Leikkaa punajuurista kannat pois, jotta ne pysyvät lautasilla pystyssä. Kuutioi palat, jotka juuri leikkasit pois ja laita sivuun. Leikkaa punajuuret vaakasuunnassa keskeltä kahtia.
- Aseta punajuuren alempi puolisko lautaselle. Laita puoliskon päälle tuorejuustoseosta, lisää 1-2 luumua seokseen ja laita toinen punajuuren puolisko kanneksi päälle. Toista kaikille punajuurille sama, koristele jäljellä olevalla tuorejuustoseoksella, tillinoksilla ja kuutioiduilla punajuurenpaloilla.
Vinkki: Voit käyttää esikeitettyjä punajuuria aikaa säästääksesi. Nämä löytyvät yleensä vihannesosastolta.
Reseptikategoria
Alkuruoat ja pienet naposteltavat, Salaatit ja lisukkeet