Suosikkireseptit
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

reseptit (RAdio NOva)

Kurpitsa-luumukeitto


Valmistusaika
45
minuuttia
annoksia
4
henkeä
ravintoarvo
229
kaloria

Ainesosat

300 g kurpitsaa kuorineen (esim. lajiketta Hokkaido)
200 g porkkanoita
1 pala tuoretta inkivääriä (n. saksanpähkinän kokoinen)
1 sipuli
2 rkl kasvisöljyä
8 dl kasvislientä tai –fondia
Suolaa ja pippuria
Cayennepippuria
1 luomulime
120 g Sunsweet luumuja
1 dl kuohukermaa
4 pientä varsisellerin oksaa lehtineen

Yllätä uudenlaisella kurpitsakeitolla! Limen hapokkuus on täydellisessä tasapainossa luumujen makeuden kanssa, cayennepippurin tuottaessa pientä potkua makunystyröille. Tarjoile kermanokareen kera – Nam!

Valmistusohje

  1. Huuhdo ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja huuhtele porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuori ja kuutioi inkivääri. Kuori ja kuutioi sipuli.
  2. Kuumenna kasvisöljy suuressa kattilassa. Freesaa hetki kuumassa öljyssä sipuli-, kurpitsa-, porkkana- ja inkiväärikuutioita. Kaada päälle kasvisliemi ja keitä vihanneksia kannen alla n. 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla.
  3. Pese lime hyvin ja raasta sen kuori. Purista limen mehu. Lisää limemehu, limen kuori ja luumut (puolita luumut halutessasi) soseutettuun keittoon ja kiehauta uudelleen. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. 
  4. Tarjoa keitto kupeista ja laseista, koristele kukin annos sellerinoksalla vatkatulla kermalla. 

Reseptikategoria

Alkuruoat ja pienet naposteltavat, Keitto

Reseptihakusanat

Gluteeniton

Katso kaikki reseptit